ماشین سازی چمران

ماشین آلات صنعتی

ماشین سازی چمران

ماشین آلات صنعتی

انواع دستگاه میکسر پودر

انواع دستگاه میکسر پودر

به منظور ترکیب مواد و یا همگن سازی مواد در سطح بالا می توان از انواع دستگاه میکسر پودر و یا ریبون بلندر استفاده کرد که در ظرفیت های ۱۰۰، ۲۵۰،۴۰۰،۶۰۰  استفاده کردبه طور کلی می توان گفت این دستگاه به نوبه خود منحصر به فرد بوده و بهترین نوع میکس را دارد و در صنایع مختلف غدایی،دارویی،صنعتی،آرایشی و بهداشتی و … استفاده می شود.

این دستگاه از جنس تمام استیل یا آهن ساخته می شود. نحوه انتقال قدرت توسط الکترو موتور و گیربکس که به صورت مستقیم سبب حمل توپ می شود، می باشد. این نوع میکسر به خوبی فرایند مخلوط کردن را انجام می دهد و به دلیل وجود دو نوع پره حول یک محور مستقیم در کوتاه ترین زمان عملیات میکس انجام می شود.

در قسمت زیرین میکسر خروجی مواد به تناسب ظرفیت دستگاه در نظر گرفته شده است که می توان بعد از عملیات میکس مواد را به خطوط تولید و یا قسمت بسته بندی هدایت کرد.

نام دیگر میکسر پودر 

  • ریبون بلندر
  • بلندر
  • هم زن
  • هم زن صنعتی
  • مخلوط کن
  • میکسر

از این نوع دستگاه میکسر پودر می توان در صنایع دارویی که دارای بالاترین حساسیت در مخلوط کردن پودر است استفاده نمود. تنوع حجمی این مدل دستگاه ها همچون دستگاه های مدل مخزن ثابت ۵۰ ، ۱۰۰، ۲۰۰، ۳۰۰، ۴۰۰، ۵۰۰، ۶۰۰، ۷۰۰، ۸۰۰، ۹۰۰، ۱۰۰۰، ۱۵۰۰، ۲۰۰۰ لیتر است که با توجه به وزن مخصوص ماده و پارتی که برای میکس تعیین می گردد می توان حجم دلخواه را انتخاب نمود که این موضوع در مدیریت هزینه برای خریدار حائز اهمیت است.

پره های رفت و برگشت در داخل مخزن شافت اصلی و فرعی و همچنین یاتاقان های تراشکاری شده بر روی مخزن و شاسی دستگاه از اصلی ترین قسمت های این ماشین است.

در دستگاه میکسر پودر علاوه بر موتور گیربکسی که برای گردش پره ها بر روی دستگاه نصب می شود از یک موتور گیربکس دیگر که بسته به سایز مخزن متغیر هست برای گردش مخزن استفاده شده است .

 

دستگاه میکسر پودر دبل شفت

این نوع میکسر پودر به شکل نیمه استوانه ای خوابیده تولید می شود که دو شفت به صورت طولی از آن عبور میکند و با حرکت خلاف هم این شفت ها که شکل خاصی دارند مواد با همدیگر ترکیب می شوندبه منظور ترکیب پود رهایی با چگالی بالا یا به اصطلاح پودر های سنگین از این نوع دستگاه ها استفاده می شود.

دستگاه میکسر پودر عمودی

این مدل دستگاه میکسر پودر به شکل عمودی استمیکسر پودر عمودی به صورت استوانه ای است که در زیر به یک مخروط می رسد. در این مدل یک ماردون در مرکز استوانه وجود دارد که مواد را از قسمت زیرین مخزن (بخش مخروطی) گرفته و به بالای مخزن انتقال می دهد.

خروجی اسکرو در قسمت بالایی مخزن می باشد و مواد پس از خروجی مجددا به درون مخزن وارد می شوندانجام مکرر این فرآیند باعث مخلوط شدن مواد مختلف می شود. مخزن شامل یک شیر فلکه یا درچه خروجی و یک ورودی است که غالبا هر دو مورد در قسمت زیرین میکسر قرار دارند.یکی از اشکالات و معایب این مدل میکسر، کند و آهسته بودن فرآیند میکس و ترکیب مواد است .

عملکرد دستگاه میکسر پودر

در وهله اول انواع پودر مختلف با هر میزان را داخل مخزن ریخته و درب آن را می بندیم. درب مخازن دستگاه میکسر پودر به کمک تعدادی کلمپ کاملا آب بند می شود. سپس موتور پره دستگاه را استارت می کنیم، پس از مقداری میکس موتور مخزن را استارت می کنیم به طوری که ۱۸۰ درجه دوران کند سپس موتور مخزن را خاموش می کنیم . پس از انجام چند بار سیکل ذکر شده نهایتا شاهد میکس دقیق و صد در صدی از دستگاه خواهیم بود . سرعت میکس در این نوع دستگاه ها بسیار بالا بوده و حدودا ۱۰ الی ۱۵ دقیقه خواهد بود.

 

 

انواع دستگاه پرکن مایعات

 

انواع دستگاه پرکن مایعات



دستگاه پرکن یکی از مهمترین و کارآمد ترین دستگاه های صنعتی جهت تولید و بسته بندی محصولات است.به عبارتی دیگر در خط تولید صنایع غذایی،دارویی و شیمیایی جهت پر کردن محصولات به داخل ظروف مخصوص از دستگاه پرکن استفاده میشود.دستگاه پرکن با توجه به نوع ماده اصلی به انواع مختلفی همچون دستگاه پرکن مایعات، دستگاه پرکن مواد غلیظ و رقیق، دستگاه پرکن مواد جامد و پودری ،دستگاه پرکن تیوپ و ... تقسیم میشود. در این متن درباره انواع دستگاه پرکن مایعات نکات مهم و ضروری بیان می کنیم تا به هنگام خرید بهترین گزینه را انتخاب کنید.

شرکت ماشین سازی چمران در زمینه تولید و فروش انواع دستگاه های صنعتی و ماشین آلات بسته بندی فعالیت دارد و محصولات خود را به صورت تمام اتومات و نیمه اتومات به بازار عرضه می کند. مهمترین دستگاه تولیدی این مجموعه صنعتی، دستگاه پرکن است که در انواع دستگاه پرکن مایعات، دستگاه پرکن مایعات غلیظ، دستگاه پرکن مایعات رقیق، دستگاه تیوپ پرکن، دستگاه گریس پرکن، دستگاه روغن پرکن، و ... آماده فروش است البته سایر دستگاه ها نیز همچون دستگاه شیرینگ پک،دستگاه استرچ پالت، دستگاه سیل القایی ،دستگاه میکسر مایعات و دستگاه میکسر پودر نیز به صورت اتوماتیک و نیمه اتوماتیک ساخته و به فروش میرسد.

انواع دستگاه پرکن

اغلب افراد متوجه نیستند که هر محصول غذایی که در فروشگاه مشاهده می کنند و مورد علاقه آنهاست با چه نوع دستگاه پرکنی بسته بندی شده است، از مربا گرفته تا دانه های قهوه تا سالاد کلم که برای ناهار خریده بودید.اما انواع مختلف دستگاه های پرکن در صنایع غذایی چیست ؟

  • دستگاه پرکن پودر: دستگاه های پرکن پودری برای پر کردن بدون کمترین خطا و با دقت بالا از طریق تغذیه مارپیچ طراحی شده اند و می توانند برای محصولات پودری یا دانه بندی شده همچون ادویه ها،آرد ها،سوپ های آماده و ... با جریان آزاد و بدون جریان استفاده شوند.
  • دستگاه پرکن جامد: دستگاه های پرکن جامد می توانند حجمی یا وزنی باشند. در پر کردن وزنی، دستگاه پرکن مقدار دقیق اندازه گیری شده از یک محصول را با توجه به وزن توزیع می کنند. ماشین‌های پرکننده حجمی، مانند دستگاه‌هایی که توسط شرکت ماشین سازی چمران تولید می‌شوند، حجم محصول خاصی را اندازه‌گیری می‌کنند و روی مواد جامد تمرکز می‌کنند.
  • دستگاه پرکن مایعات: همانطور که از نام آن مشخص است، دستگاه پرکن مایعات ، مایعات مختلفی را بسته بندی می کند و با توجه به غلظت مایعات، انواع دستگاه های پرکن مایعات وجود دارد.

انواع مختلف عبارتند از:

  • دستگاه پرکن ثقلی
  • دستگاه پرکن خلاء
  • دستگاه پرکن مایعات رقیق
  • دستگاه پرکن مایعات غلیظ
  • دستگاه های پرکن پیستونی
  • دستگاه پرکن حجمی.

 

  • دستگاه پرکن حجمی: این دستگاه پرکن از پر کردن حجمی یا کمی استفاده می کند و مایعات با ویسکوزیته کم تا بالا و محصولات جامد یا پودری را در ظروف بسته بندی می کند. از جمله کیسه ها، بطری ها، سطل ها، گونی ها، قوطی ها، شیشه ها، کوزه ها و موارد دیگر
  • دستگاه پرکن بطری: این دستگاه به طور خودکار انواع بطری یا شیشه را پر می کند و سپس آن را درپوش می کند، با ویژگی های مهم پیش آب بندی با کیفیت و آب بندی نهایی.

دستگاه های پرکن بطری به صورت حجمی یا در سطح خلاء هستند. دستگاه های پرکن دستی عموما حجمی هستند، در حالی که پرکننده های نیمه اتوماتیک و اتوماتیک پرکننده سطح خلاء هستند. با پر کردن حجمی، دستگاه از یک پیستون در داخل یک سیلندر برای فشار دادن مایع به یک ظرف استفاده می کند. در حالی که با پر کردن سطح خلاء، از لبه بالای ظرف برای تشکیل یک مهر و موم هوا در اطراف نازل پرکننده استفاده می کند و ظرف هر بار به همان ارتفاع پر می شود.

  • دستگاه پرکن کیسه: این دستگاه ها در اندازه های مختلف هستند و می توانند جامد، مایع یا ترکیبی از هر دو محصول را بسته بندی کنند. این به طور خاص برای صنعت بسته بندی انعطاف پذیر توسعه یافته است.

آیا می دانستید دستگاه پرکن حجمی می توانند برخی از غذاها را با سرعت 120 ظرف در دقیقه در حالی که ظاهر و یکپارچگی محصول را حفظ می کنند، پر کنند؟ سرعت دستگاه با توجه به مدل، طرح، محصول و نوع ظرف متفاوت است، اما با تخصص ما، مشتری شما زودتر زیتون سبز خود را می خورد.

نحوه انتخاب دستگاه پرکن

سه روش وجود دارد که انتخاب شما را برای دستگاه پرکن کامل راهنمایی می کند و آنها محصول، نوع ظرف و سطح اتوماسیون هستند. دو سطح اتوماسیون وجود دارد، پر کردن نیمه اتوماتیک و پر کردن تمام اتوماتیک.

دستگاه های پرکن اتوماتیک توسط تولید کنندگان بزرگ با نیازهای تولید بالا استفاده می شود در حالی که در دستگاه پرکن نیمه اتوماتیک، یک اپراتور ظروف را زیر نازل های پرکننده قرار می دهد و سپس آنها را به قسمت بعدی مرحله بسته بندی منتقل می کند.

دستگاه پرکن مایعات برای چه محصولی استفاده میشود:

دستگاه پرکن مایعات ثقلی: سرکه، روغن، آب معدنی

دستگاه های پرکن خلاء: نوشیدنی و الکل

دستگاه پرکن مایعات غلیظ : سس، شربت، آب، چای یخ، آب میوه

دستگاه پرکن مایعات رقیق: نوشابه های گازدار

دستگاه پرکن پیستونی: عسل، رب، سس، مربا، روغن

دستگاه پرکن حجمی: شیر، ماست، روغن، کرم سالاد، سس مایونز.

دستگاه پرکن قوطی و شیشه: شیر،سس، نوشیدنی های آب میوه و سبزیجات، نوشیدنی های انرژی زا، آب معدنی.

دستگاه پرکن بطری: شربت، روغن، شیر

دستگاه پرکن کیسه: تنقلات، میوه ها، آجیل، غلات، دانه های قهوه.

تفاوت بین دستگاه پرکن حجمی و مایعات

دستگاه های پرکن مایعات برای پر کردن ظروف تا یک سطح مشخصی از مایعات طراحی شده اند و برای ظروف شفافی که محصول برای مصرف کننده قابل مشاهده است ایده آل هستند و نه تنها دستگاهی برای پر کردن بطری ها است، بلکه می توان برای پر کردن مایعات به داخل ظروف نیز از این دستگاه استفاده کرد.

دستگاه های پرکن حجمی، بدون توجه به اندازه یا شکل ظرف، ظروف را با همان مقدار محصول پر می کنند. سه نوع دستگاه پرکن حجمی وجود دارد:

دستگاه پرکن ثقلی که محصول را در یک مخزن بالای نازل های پرکننده نگه می دارند و از جاذبه برای کمک به فرآیند پر کردن استفاده می کنند.

دستگاه پرکن پیستونی که به جای پمپ از پیستون برای فشار دادن محصول به داخل ظروف انتظار استفاده می کنند.

دستگاه پرکن پمپی که از انواع پمپ‌هایی استفاده می‌کنند که با محصول مایع مطابقت دارند و اگر مایعات غلیظ‌تر باشند، سیستم فشار می‌دهد تا آن‌ها را وارد ظرف کند.

 

دستگاه پرکن پودری

با توجه به محصول که به صورت پودر است از دستگاه پرکن پودری جهت پر کردن ظروف استفاده میشود. به عنوان مثال، پرکننده مارپیچ از یک مکانیسم پیچی بلند برای پخش مقادیر مشخصی پودر استفاده می کند.

دستگاه پرکن جامد (حجمی)

ماده مورد نظر در یک قیف قرار می گیرد و ظروف قرار گرفته روی نوار نقاله را پر می کند. مقدار بسته بندی محصول با تنظیم دستگاه بر روی وزن یا تنظیم شمارش تعیین می شود.

دستگاه پرکن مایعات

انواع مختلفی از دستگاه های پرکن مایعات وجود دارد، اما به عنوان مثال، پرکننده های مایعات معمولی با نیروی جاذبه کار می کنند و بر اساس وزن، مایع را در بطری ها می ریزند. نکته جالب، برای اینکه دستگاه های پرکن مایعات خلاء با بطری های شیر و سایر نوشیدنی ها کار کنند، فشار محیط باید همیشه بیشتر از فشار داخل بطری باشد.

نحوه بسته بندی مواد غذایی برای ماندگاری بیشتر

دور انداختن مواد غذایی فاسد صرفاً به این دلیل که به درستی بسته بندی نشده است، ضایعات غیر ضروری است. چه نوع بسته بندی برای افزایش ماندگاری مواد غذایی بهتر است؟

  1. بسته بندی وکیوم قبل از آب بندی،این بسته بندی تا حد امکان هوا را از بسته خارج می کند و برای فرآورده های گوشتی ایده آل است.
  2. بسته بندی مانع از یک فویل، فلزی یا مانع شفاف برای محافظت از محصول در برابر رطوبت و اکسیداسیون استفاده می کند.
  3. بسته بندی اتمسفر اصلاح شده برای جلوگیری از اکسید شدن هوا را در یک بسته با مخلوط گاز جایگزین می کند.
  4. نفوذپذیری مناسب گاز برای محصولاتی که برای تازه ماندن به هوا نیاز دارند استفاده می شود. بسته بندی حاوی سوراخ های ریز است یا ماده ای با نفوذپذیری مطلوب گاز است.
  5. بسته بندی مانع بسیار عمومی است و برای محافظت فیزیکی از مواد غذایی استفاده می شود.

اتوماسیون دستگاه پرکن مایعات

دستگاه پرکن اتوماتیک نیاز به دخالت کمی دارند و بطری ها را قبل از ارسال به مرحله بعدی تولید پر می کنند. کاربران می توانند دستگاه را برای سرعت ها، حجم ها و نوع ظرف مختلف تنظیم کنند. دستگاه پرکن نیمه اتوماتیک نیاز به مداخله انسانی دارند، مانند جابجایی ظروف در داخل و خارج از منطقه پر کردن.

دستگاه پرکن دستی، انسان را ملزم می‌کنند که ظروف را قرار دهند و قبل از برداشتن ظرف پر شده، پرکننده را با یک دسته کار کنند. آنها به هیچ منبع برقی نیاز ندارند و به ویژه به عنوان دستگاه پرکن رومیزی برای مشاغل کوچک مفید هستند.

دستگاه پرکن خطی - روتاری

دستگاه های پرکن خطی مقرون به صرفه هستند و ظروف خالی را که در امتداد یک نوار نقاله به ترتیب عبور می کنند پر می کنند. این دستگاه ها انعطاف پذیر و به راحتی قابل ارتقا هستند و برای محصولات و ظروف مختلف مفید هستند. ماشین‌های چرخشی سریع‌تر هستند و می‌توانند از فناوری تمیز کردن و درب بطری استفاده کنند، اما برای محصولات و ظروف خاص گران‌تر و تخصصی‌تر هستند.

طرزکار دستگاه پرکن چیست؟

نوع دقیق دستگاه پرکن هرچه باشد، از همان اصول کلی پیروی می کنند. برای سیستم های اتوماتیک، کانتینرها از طریق نوار نقاله از داخل دستگاه عبور می کنند و دستگاه قبل از اینکه به مرحله بعدی برود آنها را پر می کند. با این حال، تکنولوژی پر کردن دقیق مورد استفاده ، بسته به خواص مایع، نوع ظرف و دقت پر کردن مورد نظر متفاوت است.

انتخاب دستگاه پرکن

اصل پر کردن، ریختن مقدار مناسب مایع در ظرف است، اما پیچیده ترین بخش فرآیند نیز می باشد. این مرحله بیش از هر مرحله دیگری نوع دستگاه پرکن مورد نیاز یک کسب و کار را مشخص می کند.

مایعات در اشکال مختلفی وجود دارند که نوع فرآیند پر کردن مورد نیاز را مشخص می کند . برخی از مایعات رقیق و بدون جریان هستند، در حالی که برخی دیگر می توانند بسیار غلیظ، چسبناک یا کف آلود یا حاوی ذرات معلق باشند. نوع مایع و ظرف نیز تعیین کننده روش بهینه برای اندازه گیری و حصول اطمینان از اینکه دستگاه ظروف را با مقدار مناسب مایع پر می کند.

  • دستگاه پرکن ثقلی

پر کردن ثقلی به سادگی از وزن مایع برای پر کردن ظرف استفاده می کند، معمولاً با تغذیه مبتنی بر زمان از یک مخزن واقع در بالای سرهای پرکننده که مایع را تامین می کند. یک دریچه زیر سر پرکننده باز می شود و اجازه می دهد قبل از بسته شدن شیر پس از زمان تعیین شده، مقدار مناسبی از مایع به داخل بطری جریان یابد. در حالت ایده آل، مایع باید جریان آزاد داشته باشد، دارای ویسکوزیته ثابت و بدون ذرات معلق باشد که می تواند سرها را مسدود کند.

  • دستگاه پرکن پیستون

دستگاه های پرکن پیستونی بهترین گزینه برای مایعات و مواد غلیظ هستند و شامل یک سیستم دریچه ای هستند که از سیستم ضربه و تخلیه استفاده می کند. پیستون محصول را از یک درام بیرون می کشد و آن را به ظرف تزریق می کند. این سیستم های حجمی بسیار دقیق هستند، می توانند طیف وسیعی از مایعات را مدیریت کنند و برای ماشین های نیمه اتوماتیک رایج هستند. آنها همچنین با سرهای پرکننده اضافی به راحتی قابل ارتقا هستند.

  • دستگاه پرکن فشار

ماشین های پایین به بالا قبل از تخلیه مایع تا سطح پر شدن مورد نظر، نازل را از طریق دهانه ظرف می ریزند تا زمانی که به پایین برسد. این باعث می شود این روش به ویژه برای کف کردن مایعات مفید باشد. پرکننده ایزوباریک که به ویژه برای محصولات گازدار استفاده می شود، از یک دیفیوزر برای پخش مایع در اطراف دیواره های ظرف و جلوگیری از ازدست رفتن کربنات استفاده می کندco2 . تحت فشار ،فشار ثابت را در بطری حفظ می کند و نازل گاز اضافی را هنگام پر شدن بطری تخلیه می کند.

  • دستگاه پرکن پمپی

دستگاه پرکن پمپی که برای مایعات غلیظ محبوب هستند، شامل پمپی هستند که مایع را از یک درام بیرون می کشد و آن را به ظرف تزریق می کند. پرکننده های پمپ معمولاً حجم پر شدن را با شمارش تعداد دور چرخ دنده از طریق فرآیندی به نام زمان بندی پالس تعیین می کنند. سیستم‌های دیگر عبارتند از پر کردن مبتنی بر زمان، که محصول را برای مدت زمان از پیش تعیین شده پمپ می‌کند، اگرچه این دقت کمتر از زمان‌بندی پالس است.

سیستم‌های پرکننده پمپ حجم‌های دقیق‌تری نسبت به پیستون‌ها ارائه می‌کنند، اما سریع هستند که باعث می‌شود برای ظروف بزرگ که دقت آن‌ها اهمیت کمتری دارد، مفید باشند. انواع دیگر پمپ ها از لوب ها یا عملکرد پریستالتیک از طریق فشار دادن لوله های لاستیکی برای کنترل جریان محصول استفاده می کنند.

تعامل با سایر دستگاه ها

البته به خصوص برای خطوط اتوماتیک، ماشین های دیگر نقش مهمی در فرآیند تولید دارند. نوار نقاله ها سیستم های مختلف را به هم متصل می کنند و در طیف وسیعی از اندازه ها، طرح ها و مواد مختلف موجود هستند. آنها اطمینان می دهند که بطری ها از فرآیندی به فرآیند دیگر با فرکانس منظم حرکت می کنند و باید قابل اعتماد و سازگار باشند.

در شروع فرآیند، اپراتورها می‌توانند ظروف را روی یک میز درهم ریخته قرار دهند، که آنها را در فواصل زمانی معین وارد دستگاه می‌کند، در حالی که سایر ماشین‌ها از توزیع‌کننده‌های ظروف کاملاً خودکار استفاده می‌کنند.

برخی از دستگاه ها همچون دستگاه شستشو شیشه،انواع ظروف و شیشه ها را قبل از وارد کردن آنها به داخل دستگاه می شویند تا گرد و غبار و آلاینده ها را از بین ببرند، در حالی که برخی دیگر بطری ها را با پراکسید هیدروژن یا مواد مشابه از قبل استریل می کنند تا از فاسد شدن مواد غذایی در اثر آلودگی میکروبی جلوگیری کنند.

هنگامی که دستگاه های پرکن انواع ظروف را پر کردند، نقاله‌ها آن‌ها را برای آب‌بندی/دربندی و برچسب‌گذاری به خط تولید می‌برند، یا آنها را روی یک میز جمع‌آوری می‌کنند تا توسط ماشین یا انسان جابجا شوند.

دستگاه سیل القایی، بخش بعدی فرآیند اکثر ظروف هستند، اگرچه برخی از ماشین‌های پرکننده مایع، دربندی و سیل کردن درب ظروف را به عنوان بخشی از فرآیند انجام می‌دهند. بعد از این مرحله، دستگاه لیبل زن، برچسب ها را به ظروف درج می کنند، در حالی که سایرین آنها را بسته بندی می کنند یا آنها را در کارتن های آماده برای دستگاه بسته بندی قرار می دهند.

 

نتیجه گیری:

به طور کلی، دستگاه های پرکن مایعات برای طیف وسیعی از انواع مایعات و اندازه ها و شکل های ظروف موجود است. ماشین مناسب با سایر فرآیندها مانند دربندی و بسته بندی ادغام می شود و تعداد واحدهای مورد نیاز یک کسب و کار در ساعت را برای بهبود بهره وری پر می کند.

به همین دلیل، کار با دستگاه های نوین و اتوماتیک در صنعت شما بسیار مهم است و فرایند تولید و بسته بندی را تسریع میدهد از همین رو برای مشاوره و خرید دستگاه های معتبر و مقاوم برای صنایع خود با کارشناسان شرکت ماشین سازی چمران تماس بگیرید و بهترین دستگاه ها را خریداری نمایید.

 

استرچ پالت

استرچ پالت

یکی دیگر از رایج ترین نوع بسته بندی استفاده از استرچ پالت یا همان پالت پیچ است. این نوع دستگاه با توجه به طراحی خود دارای عملکرد مناسبی نیز می باشد. استفاده از فیلم استرچ می تواند با توجه به سنگینی نوع محصول جایگزین خوبی به جای کارتن با توجه به شرایط اقتصادی می باشد که این امر توانسته تولیدکنندگان را به استفاده از این محصول سوق بدهد.

استفاده از این نوع دستگاه با توجه به قابلیتهای خود مختص صنف خاصی نمی باشد و می توان در تمامی صنایع اعم از صنایعی که به صورت سنگین کار میکنند مانند صنایع بسته بندی کاشی سازی و همچنین در صنایع داروی ,غذایی ,بهداشتی و حتی صنایع کوچکتر مورد استفاده قرار میگیرد.

 

مشخصات فنی دستگاه استرچ پالت

1.       دستگاه دارای تابلو برق از نوع پی ال سی و صفحه نمایشگر هفت اینج می باشد

2.       همچنین از درایو جهت تنظیم سرعت و عملکرد دستگاه استفاده شده است

3.       به منظور استفاده بهینه از فیلم استرچ کلاچ با عملکرد میکانکی ساخته و طراحی شده است برق وردی دستگاه تک فاز می باشد

4.       وزن کلی دستگاه حدود ۵۰۰کیلوگرم

 

و همچنین به منظور طول عمر بیشتر از رنگ الکترو استاتیک استفاده شده است این نوع دستگاه قابلیت بسته بندی محصول حداکثر تا وزن ۳تن وارتفاع ۳ متر و همچنین ابعاد پالت حداکثر ۲*۲ متر را دارا می باشد.

استفاده از این نوع دستگاه در صنایع مختلف متفاوت می باشد که خود جای بحث دارد که از این رو می توان دستگاه استرچ پالت را به چند دسته تقسیم کرد به طور مثال : دستگاه استرچ پالت مرغک دار، دستگاه استرچ پالت دروازه ای و دستگاه استرچ پالت گردان که هر کدام به نوبه ای خود عملکرد متفاوتی دارند.

 

کاربرد دستگاه پرکن

کاربرد دستگاه پرکن

یکی از مهم ترین دستگاه های تولیدی توسط ماشین سازی چمران دستگاه پرکن می باشد این دستگاه کاربرد های فراوانی دارد و در کارخانه ها و کارگاه های تولید مواد غذایی ، مواد بهداشتی و …برای پر کردن ظروف استفاده می شود. البته کاربرد دستگاه پرکن فقط برای مایعات نمی باشد بلکه برای پر کردن پودر و مواد جامد نیز از آن استفاده می شود. براساس میزان گرانروی که مایعات دارند نوع دستگاه پرکن مایعات نیز متغیر است. دستگاه پرکن مایعات غلیظ برای پر کردن مایعات با گرانروی بالا مانند عسل و دستگاه پرکن مایعات رقیق برای مایعات رقیق تر همچون آبمیوه ها و … استفاده می شود.

با استفاده از دستگاه پرکن مایعات، ظروفی مانند کیسه، بطری و قوطی را با یک مقدار مشخص از محصول مانند مواد غذایی، لوازم آرایشی و بهداشتی یا دارویی پر می کنند. دستگاه پر کن یکی از ماشین آلات مهم صنعتی به حساب می آید که به فرآیند تولید سرعت می بخشد.

دستگاه پرکن وسیله ای است که وظیفه پر کردن حجم یا وزن مشخصی از محصولات را مانند مواد غذایی، مایعات، مواد آرایشی و بهداشتی، پودر ها و … را به عهده دارد. دستگاه پرکن بر اساس نوع اتوماسیون به سه نوع تمام اتوماتیک، نیمه اتوماتیک و دستی، طبقه بندی می شوند. برخی از دستگاه های پرکن به دستگاه های دربند نیز مجهز هستند و باعث شده که روند تولید محصول نهایی با سرعت بیشتری انجام شود.

از دستگاه پر کن اغلب برای پر کردن محصولاتی مایع یا گاز استفاده می کنند. اما طیفی وسیعی از محصولات مختلف از جمله  محصولات پودری و گرانول، غذای حیوانات خانگی، مواد نیمه مایع مانند ژل، سس و رب گوجه فرنگی، مواد بهداشتی همچون دئودرانت ها و رژ لب، همگی از این فناوری استفاده می کنند.

دستگاه پرکن مشکلاتی مانند پر کردن نوشیدنی های گازدار مانند نوشابه یا محصولات شوینده مانند فوم یا مایع دستشویی را به راحتی مرتفع می کند که این خود یک نقطه قوت برای این دستگاه ها به شمار می رود. در این روش نازل پر کننده به داخل ظرف مورد نظر وارد شده و همزان که در حال عملیات پر کردن است ، به سمت بالا حرکت می کند این حرکت ممکن است که بالعکس باشد و ظرف در حال پر شدن، بالا و پایین برود تا از هدر رفتن محصول یا ترشحات احتمالی جلوگیری شود.

دستگاه پر کن به سه نوع دستی، نیمه اتوماتیک و تمام اتوماتیک طبقه بندی می شوند.

در نوع ساده که همان پرکن دستی می باشد، دستگاه به یک سر پر کننده مجهز است و عملیات پر کردن به صورت دستی انجام می شود. در پرکن نیمه اتوماتیک، دستگاه از چند سر پرکننده تشکیل شده است که توسط یک اپراتور، عملیات پر کردن صورت می پذیرد. در پرکن های تمام اتوماتیک که رایح ترین نوع دستگاه پرکننده در صنعت به حساب می روند، دستگاه به چندین سر پر کننده مجهز است که به صورت دوار و در حال چرخش (روتاری) است، ظرف های از قبل تعبیه شده را پر می کنند. دستگاه های تمام اتوماتیک بهترین انتخاب برای تولید با ظرفیت بالا می باشند.

در بازار امروز پرکننده های مایع به پرکننده فشار، پیستونی، پمپ دار، سیفونی و گرانشی تقسیم بندی می شوند. که تقریبا اکثر آنها از نوع نیمه اتوماتیک می باشند تا عملیات پر کردن با سرعت بیشتری انجام شود. پرکننده های مایع به دو دسته پرکننده حجمی و  پرکننده مایع بر اساس سطح، تقسیم بندی می شوند.

گاهی اوقات بطری های که برای پر کردن استفاده می شوند ممکن است که است دارای حجم متغیر نسبت به یکدیگر باشند ،اگر برای خرید به یک فروشگاه رفته باشید شاید با بطری هایی برخورد کرده اید که حجم برخی از آنها زیاد یا برخی دیگر دارای حجم کمتری هستند این اختلاف حجم بدلیل استفاده از دستگاه پرکن حجمی می باشد. در واقع این دستگاه ها، حجم معینی از مایع را بدرون ظرف منتقل می کنند. بنابراین اگر یک ظرف دارای حجم بزگتر باشد، سطح مایع پر شده ظروف بزرگتر؛ از سطح مایع ظروف کوچکتر کمتر خواهد بود. حال اگر برای پرکردن مایع از دستگاه پرکن مایع بر اساس سطح، استفاده شود. این اختلاف سطح به وجود نخواهد آمد. این دستگاه های پرکن بر اساس حجم ظرف عمل می کنند و کوچک یا بزرگ بودن ظرف برای آنها اهمیت ندارد. به همین دلیل سطح مایع پر شده برای تمام ظروف یکسان خواهد بود.

 

برای سرعت بخشیدن به فرآیند پرکردن از دستگاه هایی استفاده می کنند که عملیات پر کردن را توسط فشار انجام می دهد. این پرکن ها به یک مخزن و یک پمپ مجهز هستند که در پشت دستگاه قرار گرفته است. در این دستگاه ها، نازل اسپری کننده، وقتی در داخل بطری و ارتفاع هدف قرار گرفت، شروع به پرکردن بطری با فشار بالا می کند. این دستگاه ها را می توان بر روی پرکن های نیمه اتوماتیک، اتوماتیک و دوار (روتاری) نصب و پیکربندی کرد. این دستگاه پرکن برای مایعاتی با ویسکوزیته کم تا متوسط مناسب می باشد. سس، شربت، فوم دستشویی، ژل های سبک، شامپو، آب، نوشابه های گازدار برخی از این موارد هستند.

عملکرد بالا، تمیز سازی آسان، راحت بودن کار با دستگاه برای اپراتور، قابلیت ارتقا دستگاه با هزینه کم و انعطاف پذیری بالا برخی از ویژگی های این دستگاه به شمار می رود.

این دستگاه ها که به سوپاپ هایی مجهز هستند که نسبت به خوراک ورودی واکنش داده و باز  وبسته می شوند. همچنین این پرکن ها به یک مخزن مجهز هستند که براحتی و با سرعت ظروف مورد نظر را پر می کند. از دستگاه پرکن پیستونی معمولا برای موادی که ویسکوزیته بالایی دارند مانند: رب گوجه فرنگی، سس، عسل و غیره، استفاده می کنند که معمولا درصد خطای آنها بسیار پایین می باشد. برای سرعت بخشیدن به روند تولیدِ چنین محصولاتی از دستگاه پرکن پیستونی استفاده می کنند.

فیلرهای پمپ دار یکی دیگر از روش های پر کردن محصولات می باشد که محدوده ی گسترده ای از مایعات تا مواد دارای ویژگی ویسکوزیته (خمیر مانند: رب، عسل، کره و غیره) را پشتیبانی می کند. این فیلرها به چندین سر برای پر کردن مجهز هستند که یکی از مزایای این پمپ های جابجایی مثبت، سرعت بالا نسبت به نوع پرکن های پیستونی می باشد. یکی از عیوب این دستگاه نسبت به نوع پیستونی، درصد خطای بالاتر می باشد.

یکی دیگر از مزیت های مهم این پرکن ها تنظیم راحت آنها برای پر کردن بر اساس یک حجم مشخص است. همچنین میتوان بر روی دستگاه پرکن پمپ دار یک مخزن همانند فیلرهای پیستونی تعبیه کرد تا با سرعت بیشتری ظروف مورد نظر را پر کند.

فویل سیل القایی

فویل سیل القایی

یکی از دستگاه های مهم و کاربردی در صنعت بسته بندی کارخانجات دستگاه سیل القایی است.معمولا برای بسته بندی محصولات غذایی در کارخانجات تولید مواد خوراکی استفاده می شود.

از این دستگاه برای بسته شدن درب بر روی شیشه ها و کنسرو ها استفاده می شود،در حال حاضر دستگاه سیل القایی دستی کاربرد بیشتری دارد زیرا در کارگاه ها و تولیدی های کوچک مورد استفاده است.

طرز کار دستگاه سیل القایی به این صورت است که مواد ترموپلاستیک را توسط حرارت القایی به همدیگر می‌چسباند. مواد ترموپلاستیک موادی هستند که در برابر حرارت قابل ارتجاع، منعطف یا نرمش پذیر هستند.

به طور دقیق می توان گفت که وقتی ظرف از زیر سیستم سیم پیچ القایی عبور می کند، فویل سیل القایی به علت جریان های گردابی شروع به تولید حرارت می کند و گرما را به سمت موم چسب هدایت می کند، گرما موم را ذوب کرده و به  دهانه ظرف جذب می شود و باعث محکم چسبیده شدن آن به سرپوش شده و در نهایت ظرف را آب بندی می کند به همین دلیل به دستگاه سیل القایی؛ دستگاه سیل وکیوم القایی نیز گفته می‌شود.

دستگاه سیل القایی دستی

برای استفاده از دستگاه سیل القایی دستی به اپراتوری نیاز داریم که عملیات سیل یا آب بندی کردن درپوش ظروف را با رول سیل انجام دهد.

ابتدا اپراتور واشر سیل القایی (فویل آلومینیم) را در انتهای درب ظرف قرارداده و درب ظرف یا بطری را می بندد، سپس دستگاه سیل القایی دستی را بر روی درب ظرف قرار داده و کلید شروع کار را  فشار دهد.در این هنگام میدان مغناطیسی ایجاد شده و حرارت القایی باعث چسبیده شدن واشر فویل به سر بطری یا ظرف می شود.

کاربرد دستگاه سیل القایی

به طور کلی از دستگاه سیل القایی در کارخانجات تولید مواد غذایی استفاده می شود اما کاربرد این دستگاه در در صنایع داروسازی ، صنایع مواد غذایی و خوراکی مانند کارخانه های تولید مربا و عسل ، کارخانه های تولید لبنیات و هر نوع صنعتی که محصولات مشابه داشته و نیاز به سیل درب قوطی و یا بطری های پلاستیکی و شیشه ای محصول خود دارند.

مزایای استفاده از دستگاه سیل القایی

بسته بندی مقاوم: محافظت در برابر عدم ورود اکسیژن، بخار آب، گرد و خاک، اشعه ماوراء بنفش و…، در بسته‌بندی مد نظر قرار می‌گیرند. عدم نفوذ پذیری بسته بندی یک فاکتور اساسی و مهم در طراحی بسته‌بندی است.

در بعضی از بسته‌ها از ماده جاذب اکسیژن برای کمک به طول عمر بسته و به ویژه محصول داخل آن استفاده می‌شود. فشار هوای تعدیل شده یا کنترل شده نیز در بعضی از بسته‌های غذا گنجانده شده‌است. حفظ کیفیت محتویات داخل بسته و طولانی کردن عمر آن یکی از مهم‌ترین وظایف بسته‌بندی است.